DK/DA

FABIKE for CUPRA

Sportslighed på to hjul.

What is the philosophy of Fabike?

Da vi overvejede, hvad Fabike skulle udtrykke, besluttede vi, at vi ville tage teknologien, designet og fordelene fra en avanceret racercykel og gøre dette tilgængeligt for den almindelige cyklist i byen. Dette er en bycykel, som ikke vil skuffe selv de mest krævende cykelryttere. What inspired you to build these specific pieces?

Hvad inspirerede jer til at bygge disse særlige eksemplarer?

Fabio, som grundlagde Fabike, stammer fra en familie af cyklister, som kan spores helt tilbage til Italien. Efter at have boet i en række større europæiske byer indså han, at han ønskede at løfte sin families arv til et nyt niveau; til et mere moderne og nutidigt cykelkoncept, hvor fokus blev flyttet over mod bycykler uden at glemme racerånden.

 

Hvad forstår du ved sportslighed?

For os drejer nutidens sportslighed sig ikke kun om racing, men også om at være i stand til at følge det moderne livs stadigt stigende tempo.

Sportslighed eller stil? Eller forener I dem, som CUPRA gør?

Vi sikrer total sameksistens mellem disse to elementer i vores produktion. De skal hele tiden supplere hinanden, præcis som par.

Vi tvivler stærkt på, at du vil finde en anden cykel, der bare tilnærmelsesvis ligner denne, i trafikken.


Hvilke materialer anvender I til at fremstille jeres cykler? Og til CUPRA cyklen? Hvorfor?

Vi anvender kun førsteklasses materialer: kulfiber, titanium og eksklusive anodiserede aluminiumslegeringer. Alt skal matche vores position som premium brand på markedet. Da CUPRA henvendte sig til os, bad de os om at lave noget udfordrende: at gøre vores produkt endnu mere unikt, eksklusivt og sofistikeret. Derfor gennemførte vi en masse undersøgelser for at finde en enkelt kombination af farver og materialer, såsom kobber og ægte læder. Resultatet var forbløffende.

På samme måde som for racerbiler er cyklernes lethed og aerodynamik afgørende. Hvordan kombinerer I begge elementer?

Vi har stort fokus på disse to elementer, særligt lethed. Personer, som ikke er vant til racercykler, er nogle gange ikke klar over den store forskel, det gør, og det er også tilfældet i hverdagen. Derfor bliver alle virkelig overraskede, når de løfter en af vores cykler.

Alt er udført i de førnævnte fantastiske materialer i kombination med andre førsteklasses komponenter, hvor drivlinjen eksempelvis består af et bælte i kulfiber i stedet for den traditionelle stålkæde.

“Ud fra normale begreber kan Fabike faktisk ikke rigtig sammenlignes med noget andet.”

Hvor meget håndværk indgår i jeres produktionsprocessen?

Vores cykler er ikke formonterede. Faktisk består hver enkelt cykel af mere end 100 forskellige dele. Vi bestiller og kontrollerer alle vores cykler enkeltvis, og alle er fremstillet i hånden, ligesom vi tjekker, at alt er, som det skal være. Hele processen tager omkring 4 timer pr. cykel.

CUPRA er kendetegnet ved fokus på detaljerne præcis som jer. Hvilke detaljer vil du fremhæve på denne cykel?

Det særlige ved CUPRA cyklen er kombinationen af et racerstyr og hydrauliske skivebremser samt drivlinjen med bælte i et trin. Selvfølgelig sammen med en ramme i kulfiber. Jeg tvivler stærkt på, at du vil finde en anden cykel, der bare tilnærmelsesvis ligner denne, i trafikken.

Hvordan vil du definere denne cykel: en racercykel til brug i byen eller en hurtig bycykel.

Det er helt sikkert først og fremmest en hurtig og unik bycykel skabt til personer, som er passionerede omkring sportslighed.

Hvilken slags budskab synes du, at CUPRA udsender ved som bilmærke at have sin egen cykel?

Jeg synes, at det her drejer sig om moderne sportslighed. Uanset, om du kører i bilen eller på cyklen, vil du altid have den samme fantastiske følelse. Så jeg tror, budskabet fra CUPRA er følgende: “Nu kan du køre rundt med enestående performance og samtidig gøre det med stil. Uanset hvilket køretøj du vælger at køre i”.

Tror du, at jeres brand og produkter afspejler ånden hos CUPRA?

Helt og aldeles!

CUPRA skaber vejen. Tror du, Fabike gør det samme? Hvordan?

Absolut! Vi er det første cykelmærke, der har haft modet til at tilbyde folk en virkelig eksklusiv cykel med toppræstationer, forbløffende design og enestående tekniske nyskabelser med særligt fokus på cykling i byen. Det er ikke kun modigt; det ændrer også opfattelsen af det, som en eksklusiv bycykel kan og bør være.