Marcel Ostertag

Passion går aldrig af mode.

Dans lærte mig en masse om disciplin, og det præger også mit arbejde som modedesigner. Jeg har den opfattelse, at selv med alle de ting, der sker i livet, så er det vigtigt at fokusere på sine drømme. Jeg drømte om modeverdenen, og jeg forfulgte min drøm på trods af, at jeg havde et andet karriereforløb: Jeg var nødt til det.

Det er stort for mig at gå gennem livet med vidtåbne øjne. En stor del af min inspiration stammer fra det, jeg ser i Berlins gader. Men modedesign er meget andet end blot inspiration. Ud over passion er uddannelse vigtigt.

" Jeg skaber det, jeg ønsker på den måde, jeg ønsker det "

Jeg tegner alt selv, og jeg involverer mig meget i alle mine projekter på en meget gammeldags måde. Det er næsten som meditation for mig, og virkningen ville ikke være den samme, hvis jeg brugte en computer.

Hvad angår materialerne er jeg meget kritisk. Derfor bruger jeg altid megen tid på at besøge stoffagmesser, da det gør en stor forskel. Kvalitet er afgørende, hvis du ønsker, at kunden både skal se godt ud og føle sig veltilpas.

Jeg er også besat af detaljer. Det er vigtigt for mig, da det netop er detaljerne, der gør mine kollektioner tidløse. Jeg er ikke kun nicheproducent, som man måske skulle tro, når man kigger på det begrænsede antal i hver kollektion. Jeg arbejder for personer, som værdsætter kvalitet og fokus på detaljerne og elsker at iklæde sig tøj, som kun få andre kan få.

Mit arbejde giver mig den største tilfredsstillelse i livet. Når jeg får et færdigt beklædningsstykke tilbage fra skrædderen, forestiller jeg mig, at det må være den samme følelse en kunstner har, når han betragter sin færdige skulptur.

Jeg designede tøjet, valgte stoffet, skabte mønstrene - og så ser jeg, hvordan det danner en helhed og bliver levende. Det er min passion, mit liv, min kunst.