2020.0.1.0 DK/DA

CUPRA E-RACER

Verdens første 100% elektriske racerbil.

CUPRAs formål er at nytænke fremtiden inden for racing: At skabe en ny, renere og mere effektiv måde at konkurrere på, hvor teknologi og opkobling spiller en afgørende rolle. CUPRAs e-Racer foregriber denne fremtid og åbner dørene for en konkurrence mellem fuldt eldrevne biler i 2019.

680 hk. Op til 500 kW maksimal effekt, som kan opretholdes i 10 sekunder. Motorerne når 12.000 omdrejninger ved hjælp af et enkelt udvekslingsforhold på 1:5,6. CUPRA e-Racer er virkelig en ægte racerbil.

270 km/h, fra 0 til 100 på lidt over 3 sekunder, 4 motorer, 6.072 batterier, der oplades på 40 minutter – og det hele foregår næsten lydløst på en meget renere og mere miljøvenlig måde. Der findes også andre funktioner, der sikrer fordele. Elmotoren er mere enkel, kræver mindre vedligeholdelse og er mere effektiv. Motorkraften genindvindes under bremse- og decelerationsfaserne, så den kinetiske energi udnyttes til fulde.

Her er der tale om et nyt racerbilskoncept, som åbner dørene til helt nye køreoplevelser og samtidig redefinerer motorsport. Sidespejlene er udskiftet med minikameraer, hvilket sikrer bedre aerodynamik. Den integrerede skærm på instrumentpanelet sikrer, at føreren kan se, hvad der foregår rundt om ham. En centralt placeret touchscreen giver føreren mulighed for at overvåge og overføre relevante data med tilknytning til det elektriske system og bilens performance i realtid.

Hvordan bliver førernes oplevelse af racerløbet med alle disse komponenter? Kan fans også opleve racing på en anderledes måde takket være disse ændringer - eksempelvis ved hjælp af opkobling? Fremtiden skrives i dag.