News & Events:CUPRA Born: the impulse of a new era. DK/DA

CUPRA Born VZ: Den højtydende elektriske hatchback

  1. Nyheder | CUPRA
  2. CUPRA Born VZ: Den højtydende elektriske hatchback

CUPRA Born VZ

CUPRA Born VZ

CUPRA Born VZ er den nyeste tilføjelse til den elektriske portefølje hos CUPRA. Den nye udgave af CUPRA Born er mere responsiv, mere dynamisk og med mere fart.
  • CUPRA Born VZ booster ydelsen og leverer nu 240kW/545Nm, når 100km/t på blot 5,7 sekunder og øger maxhastigheden til 200km/t. 
  • Sportslig interiør med skålformede sæder som standard, samt regenerativt gearskifte ved rattet. 
  • Bilens dynamiske køreoplevelse er forbedret takket være en ny og forbedret bremseføling, en mere robost affjedring, en mere responsiv kørsel og forbedret pedaladfærd. 
  • Det udvendige design fås nu med to nye 20" alufælge, et iøjenfaldende VZ logo og to nye modelfarver.

CUPRA Born VZ: 100% elektrisk & mere fart

CUPRA tager impulsen videre med CUPRA Born VZ - den seneste tilføjelse til model line-uppet fra CUPRA - en ny og mere kraftfuld version med inspiration fra Barcelona. 

VZ står for Veloz som er det spanske ord for hurtig, og er den perfekte måde at beskrive CUPRA's seneste tilføjelse på. Det fuldelektriske system i CUPRA Born VZ leverer nu en 240 kW effekt, et moment på 545Nm, og ligger nu endnu bedre på vejen med bedre affjedring, sportstunet styring og forbedret bremseføling. Dette kombineres for at tilbyde en ultimativ ydeevne, og gør VZ til en af de mest dynamiske biler i sit segment. 

Avanceret drivlinjeteknologi, bedre ydelse

“CUPRA Born var en milepæl for mærket da vi lancerede modellen i 2021 som vores første 100% elektriske bil. Og den leverede ekseptionelt med 45,300 solgte enheder sidste år - en stigning på 44,4% sammenlignet med året forindet." fortæller Wayne Griffith, CEO for CUPRA.

"Med CUPRA Born VZ, vil vi bringe endnu mere ydelse til modellen, og bevise endnu engang, at elektrifikation og ydelse er et perfekt match."

CUPRA Born VZ tager den avancerede drivlinjeteknologi fra CUPRA Born og skruer den en tand op: Det elektriske styresystem leverer nu 240kW - en stigning på 40% i forhold til e-Boost versionen. Momentet er også øget til 545Nm - 75% mere end nogen anden Born version. Det betyder, at CUPRA Born VZ kan nå 100 km/t på kun 5,7 sekunder - 1 sekund hurtigere end e-Boost versionen. Tophastigheden er også øget til 200 km/t - 40 km/t hurtigere end e-Boost versionen. 

Karosseri & dynamik

Karosseriet i CUPRA Born VZ er også forbedret. Ny adaptiv undervogn med sports-affjedring, responsiv styreadfærd, forbedret bremseføling og en robust bagbremse.Alt i alt for at skabe en overlegen og dynamisk ydeevne. 

Derudover er styrepakken i CUPRA Born VZ opgraderet med en ny hardware og software, for at gøre bilen mere sporty. Der er samtidigt foretaget dynamiske forbedringer af bilens bremseteknologi som giver VZ en mere robust bremseføling, som øger dens direktehed og reducerer blødheden sammenlignet med standardvarianterne af CUPRA Born.

Men bedre ydeevne opnåes ikke ved at ofre effektivitet, og CUPRA Born VZ er i stand til at køre op til 570 km*. Batteripakken er blevet forbedret og tilbyder nu 79 kWh nettokapacitet (+2kWh). Teknologien forbliver også praktisk: den kan genoplades derhjemme ved hjælp af et 11 kW AC-system eller ved et DC 170 kW hurtigopladningspunkt, hvilket betyder at bilen kan lades fra 10 til 80% indenfor 30 minutter. 

CUPRA Born VZ Farver

Eksteriøret i CUPRA Born VZ forbedres med to nye farvemuligheder. Ekslusivt til CUPRA Born VZ er Dark Forest som også følges af en Midnight Black mulighed.

Med CUPRA Born VZ introduceres der også to nye 20" alufælge som understreger det sportslige udtryk og dens dynamiske egenskaber. Bilen leveres også med bredere hjul end den nuværende CUPRA Born-version.

VZ logoet i mørk krom er placeret på bilens bagagerum sammen med CUPRA bogstaver i mørk krom farve. 

Interiør

I kabinen får du som standard skålformede sæder, som tilbyder en ergonomisk og sporty siddeposition. I CUPRA Born VZ er de skålformede sæder lavet af upcycled EAQUAL® YARN tekstil samt DINAMICA med 73% recycled polyester. Modellen fås med 5 sæder og soltag.

Sennheiser lydsystem

CUPRA Born VZ fås med et nyt 425W-lydanlæg med 10 højtalere som giver både fører og passagerer en unik lydoplevelse. Denne lydteknologi indkorporerer Sennheisers AMBEO Concerto-software, som destillerer de grundlæggende musikkomponenter og fordeler dem i bilen. 

Lysteknologi

CUPRA Born VZ giver digitaliseringen et skub fremad. Modellen fås nu med et nyt og større 12,9" infotainmentsystem (+0,9" i forhold til den nuværende variant af CUPRA Born).

Interiøret i CUPRA Born VZ er som standard oplyst med Smart Light teknologi. CUPRA's dedikation til sikkerhed og bekvemmelighed genkendes øjeblikkeligt fra det store udvalg af opgraderede og nye avancerede førerassistentsystemer, som er integreret for at støtte føreren uanset situationen. På instrumentbrættet findes en LED-stribe som løber parallelt med forruden. LED-striben giver både informationer og advarsler til føreren og passagererne - blandt andet batteriprocent, førerassistentsystemer og funktioner i infotainmentsystemet.

Adaptiv Fartpilot med Lane Assist

Travel Assist 2.6 kombinerer Adaptiv Fartpilot med Lane Assist for at forbedre køreoplevelsen i CUPRA Born VZ. I den nye version er der også forbedringer som hjælper dig med at køre på dårligt markerede veje. Den hjælper også med at skifte vejbane når du kører på motorvej. 

Parkering er nu endnu lettere: Den nye fjernstyrede Park Assist giver føreren mulighed for at færdiggøre sin parkering gennem sin smartphone, mens Trained Parking Assist lærer bilen at parkere i dens sædvanlige parkeringspladst. Og for hverdagsparkering uanset situationen, giver Top View kameraet føreren et 360º syn af bilen og dens omgivelser. 

Front Light Assist & Dynamisk Display

Sikkerheds- og bekvemmelighedsteknologien inkluderer Side Assist for at beskytte mod biler i din blinde vinkel, Front Light Assist som automatisk kontrollerer dine forlygter, Dynamic Road Sign Display som viser trafikskilte og Exit Warning som viser forhindringer når du forlader din parkeringsplads.     

CUPRA Born VZ lanceres i tredje kvartal af 2024.

Opdag CUPRA Born VZ