News & Events:The CUPRA DarkRebel World Premiere formentor-vz5-km7r DK/DA

CUPRA DarkRebel Verdenspremiere

CUPRA DarkRebel debuterer ved Volkswagen Group Night IAA i München 

Sløret er blevet løftet for CUPRA DarkRebel. En bil, der skubber grænserne for design og ydeevne, der sætter spørgsmålstegn ved, hvordan biler vil blive opfattet og skabt i fremtiden.

Der er den fysiske manifestation af den allerførste bil der er skabt i den virtuelle verden, til en kommende generation af bilister. 

CUPRA DarkRebel: Designet med data fra hyperkonfiguratoren

Mere end 270.000 CUPRA-konfigurationer fra CUPRA Tribe, herunder brandambassadører og FC Barcelona-spillere som Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati og skuespilleren Daniel Brühl, har hjulpet med at forme designet af CUPRA DarkRebel. Data indsamlet fra den virtuelle hyperkonfigurator blev indarbejdet i det endelige design af CUPRA DarkRebel, som nu er flyttet fra den virtuelle verden til den virkelige verden, med afsløringen af den fysiske version på IAA i München.

Resultatet er en 100% elektrisk to-personers sportsvogn med en skydebremsarkitektur og en karakteristisk karrosserifarve, der udtrykker passionen og den banebrydende tankegang fra CUPRA.

Ifølge Wayne Griffiths, administrerende direktør for CUPRA: "Takket være CUPRA Tribe's passion og kreativitet har vi nu kunnet omsætte en af vores største besættelser til en reel showbil. CUPRA DarkRebel er den maksimale provokation af CUPRA-design. Den er en rebel med et formål: at bevise, at elektriske biler i fremtiden kan være sexede og følelsesladede".

DarkRebel-konceptet sammenflettet med CUPRA-DNA

Illumination er et nøgleelement i designet af CUPRA DarkRebel, hvor alt starter ved det oplyste CUPRA-logo. Bilens radikalt skarpe forparti er centreret omkring CUPRA's ikoniske triangulære forlygter, der træder frem fra karrosseriet og giver bilen liv. Belysningskonceptet er baseret på opdeling af CUPRA-logoet i tre trekanter, som derefter anvendes som kørelys.

Bilens centrale søjle forbinder fronten og bagenden af CUPRA DarkRebel. Dette koncept understreger bilens progressive design og sporty udtryk.

Sensuelle overflader med en stærk kombination af skarpe linjer skaber spænding i designet og udtrykker en koncentration af energi og formål. Alt understreget af den karakteristiske karrosserifarve.

Den mørklilla farves flydende karakter udvikler og ændrer sig afhængigt af, hvordan omgivende lys berører bilens karrosseri og forstærker DarkRebel som en ultrasporty bil skabt til at køre.

Hjuldesignet er påvirket af CUPRAs racerbiler, hvor ydeevne og effektivitet er nøgleegenskaber. Det trekantede CUPRA-logo er udvidet gennem hele hjulet, fra strukturen til aerodækslet og er designet med kobberdele.

Side of CUPRA DarkRebel car in a dark and stormy setting.

CUPRA DarkRebels banebrydende eksteriørdesign forstærkes af dens dimensioner på 4,5 meter i længden, 2,2 meter i bredden og 1,3 meter i højden. DarkRebel kommer virkelig til live, især når dens døre åbner sig til en højde på 2,2 meter. Disse dimensioner har bidraget til dens layout, hvor kabinen udgør 1/3 af selve bilens krop. 

“CUPRA DarkRebel indkapsler al mærkets DNA og værdier. Med bredere skuldre, en lang motorhjelm og en lavere kabine, der fokuserer på føreren. Den repræsenterer folk, der elsker at køre og ikke blive kørt," udtaler CUPRA Design Director Jorge Diez. "CUPRA Dark Rebel er designet til at træde ind i en ny dimension, hvor lyst, følelse og udfordring uden grænser er vores besættelse.”


A Rebel with a Cause

CUPRA DarkRebel udfordrer også grænserne for design i sit interiør. Når man træder ind i køretøjet, befinder passagererne sig i et omfavnende, radikalt og ekstremt miljø.Nøgleelementet i kabinen er den centrale søjle der løber gennem hele kabinen, med dens asymmetriske former, lethed og skulpturelle udseende. Produceret ved hjælp af den nyeste 3D-metalprintningsteknologi, giver den strukturel ydeevne med maksimal lethed og strækker sig fra basen af sæderne og frem for at omfavne føreren.

Når man først sidder i sportsskålsæderne med nakkestøtter lavet af glas og kobberindsatser og dækket med 3D-stof, ser føreren rattet, der kombinerer geometrier fra racerverdenen med interaktiviteten fra spilverdenen.

Gearskifteren er placeret i den centrale søjle og er lavet af eksklusivt glas, der ligeledes er oplyst.

En performance-fokuseret sportsvogn både på vejen og i forhold til teknologisk udvikling. På taget overvåger et termisk kamera kabinens tilstand, og det intelligente klimakontrolsystem justerer temperaturen og luftstrømmene i overensstemmelse herefter, med luft der strømmer ud gennem gæller placeret under forruden. Gællerne, foret med et åndbart strækstof udviklet i verdenen inden for højtydende sport, ekspanderer og bliver synlige afhængigt af den tilførte luftmængde. Endelig forklarer farven på den omgivende belysning i dette område, om interiøret opvarmes eller køles ned.

Kommunikation gennem belysning fortsætter, takket være kabinens brug af et flydende lærred lavet af 90% nedbrydelig bambus til at skabe en perfekt skabelon til belysningseffekter, der forstærker førerens følelser og oplevelser. Lyset strømmer gennem fronten af kabinen, under forruden, ud fra siderne af sæderne, og sædehynderne er kronet med lys, hvilket skaber en livlighed, der kan skifte farve mellem mørkeblå og en skinnende, reflekterende magenta og violet. Komponenter som rattet bidrager til effekten ved at lyse med energi.

Fra interiøret har føreren en fremragende position til at opleve CUPRA DarkRebels rasende præstation på asfalten. CUPRA DarkRebel er den mest kraftfulde showbil nogensinde lavet af mærket, med over 450 hestekræfter (topydelse), der accelererer fra 0 til 100 km/t på under 4 sekunder.

CUPRA DarkRebel blev afsløret ved Volkswagen Group Night og blev præsenteret for offentligheden på CUPRA Open Space ved IAA Mobility 2023 i München, Tyskland.