Our DNA:CUPRA Electric performance:Overlay CUPRA Chargers new-cupra-leon-kl16 DK/DA

SÅDAN OPLADER DU

Det er super nemt at oplade din CUPRA - hvad end det er ved din egen ladeboks eller en offentligt tilgængelig.

Electric%20car%20with%20the%20CUPRA%20charger
  1. Step 1

    Lås din bil op og åbn ladedækslet.

  2. Step 2

    Sæt kablet fra ladeboksen i din bil.

  3. Step 3

    Det grønne lys indikerer at opladning er igang.

CUPRA EASY CHARGING APP

Få adgang til +200.000 ladestandere i Europa med én app. Hvorend du tager hen, så kan du altid finde den bedste mulighed for opladning til din CUPRA.

Mand%20der%20holder%20en%20telefon%20med%20CUPRA%20Easy%20Charging-app

Kort overblik

I CUPRA Easy Charging appen får du vist et kort over ladestandere, så du nemt kan få et overblik og finde en ladestander tæt på dig.

Find den ladeløsning der passer

Søg efter den ladestander der passer bedst til din CUPRA ved at filtrere ladestandere baseret på tilgængelighed, ladestyrke samt hvilken type ladestik din bil bruger.

Strømlinede betalinger

CUPRA Easy Charging-appen gør det nemt at få et overblik over dine opladninger og regninger. 

Læs mere her

SKAL DU KUNNE LADE OP DERHJEMME?

Læs mere om mulighederne med Clever

GOD LADESTIL

Salget af el- og hybridbiler er stigende, og dermed også presset på de offentlige ladestandere. Derfor har vi samlet et par gode råd til god ladestil.

CUPRA%20Born%20i%20farven%20Aurora%20Blue%20med%2020%22%20Aero%20alufælge

1. Oplad når du har brug for det

For det første er det god ladestil kun at sætte din elbil eller plug-in-hybrid til opladning, når du har brug for det. På den måde optager du ikke en ladeplads for en, som har et mere presserende behov for at kunne lade, end du har. Når din elbil eller plug-in-hybridbil er sat til opladning i Clevers offentlige ladestandere, bliver parkeringspladsen markeret som optaget i Clevers app, så andre ikke kører forgæves.

2. Flyt din bil, når den er ladet op

Flyt om muligt din elbil eller plug-in-hybrid når du er færdig med at oplade, så andre kan komme til. Din elbil eller plug-in-hybridbil viser i displayet, hvor meget strøm der er på batteriet, og hvor lang tid det vil tage at lade det op. Hvis du er ekstra flink, kan du lægge en seddel i forruden, hvor du skriver, hvornår du er færdig med at oplade og flytter bilen.

3. Oplad om natten

Bor du et sted i byen med parkeringspladser forbeholdt elbiler og plug-in-hybridbiler, kan du parkere på almindelige parkeringspladser i løbet af dagen og flytte din elbil eller plug-in-hybridbil til en ladestander om aftenen. På den måde kan besøgende benytte ladestanderne i løbet af dagen, og du får opladet din elbil eller plug-in-hybridbil i løbet af natten.

4. Har du elbil? Oplad til 80%

Det tager længere tid at oplade de sidste 20 procent af batteriet, så stop opladningen ved 80 procent, hvis det rækker til næste tur. Det handler også om at spare din egen tid. Hvis du kører langt og hurtiglader langs motorvejen, kan det som regel bedre svare sig at stoppe ved 80 procent og lade hyppigere end at vente på de sidste 20 procent.

GODE RÅD TIL OPLADNING

Få tips til hvornår på døgnet du kan lade til den billigste pris og bliv klogere på, hvordan vejrforholdene har en betydning for, hvor miljøvenlig, den strøm du lader din bil med, er.

CUPRA%20Formentor%20plug-in%20e-hybrid%20opladning

Afhænger af vind og sol

Hvor grøn er den strøm, som du oplader din bils batteri med, og hvor meget CO2 udleder du, når du kører i den? Svarene blæser i vinden … helt bogstaveligt! Ligesom med den strøm, der får din vaskemaskine til at vaske og dine lamper til at lyse, er opladningen af el- og hybridbilens batteri et øjebliksbillede af, hvor meget el Danmark selv producerer, hvor meget el Danmark importerer, og hvad mikset af vedvarende energi, kul og andre energikilder er. Energinet har en spændende grafisk fremstilling, der viser elsystemet lige nu – inkl. CO2-udledningen pr. kWh.

Lad batteriet op, når det blæser

Da du kan indstille ladetidspunktet for din CUPRA, kan der gå lidt sport i at følge med i vejrudsigten for at oplade med grøn strøm, ligesom det som regel også er billigere at oplade om natten. Danmark får flere og flere vindmølleparker, og der er nu dage, hvor de producerer mere el, end vi bruger. I 2019 udgjorde vindenergi 45 procent af vores samlede elforbrug, og lægger man solenergi og biomasse oveni, kommer langt over halvdelen den danske elproduktion fra CO2-frie energikilder. 

*Opladningstid varierer afhængig af følgende faktorer: temperaturen udenfor, batteriets temperatur, opladningsudstyret, batteriets tilstand og brug af andet elektrisk udstyr i bilen under opladning.