Our DNA:Garage:CUPRA UrbanRebel concept car DK/DA

En elektrisk racerbil med en rebelsk ånd.

Vi nytænker, hvordan progressiv racing ser ud. CUPRA UrbanRebel Concept er en racerbil, der kombinerer innovation, performance og en virkelig spændende æstetik inspireret af den virtuelle verden Det giver et kig ind i fremtidens designsprog for elektriske køretøjer og er planlagt til at blive lanceret i 2025.

CUPRA UrbanRebel electric racing car

“Den radikale urbane elbil er et strategiske nøgleprojekt for vores virksomhed, men også for Volkswagen Gruppen, hvor vores mål er at producere mere end 500.000 urbane elbiler om året på fabrikken i Martorell for de forskellige brands i gruppen. Med en markedspris på mellem 20.000-25.000€, vil denne bil gøre elektromobilitet tilgængeligt for mange flere og ramme Green Deal-målene.” siger Wayne Griffiths, CEO for CUPRA.

Det nye medlem af CUPRA-familien repræsenterer en revolution i vores mærke mod et mere progressivt designsprog, samtidig med at den bevarer de værdier der kendetegner alle CUPRA-modeller: sporty og sofistikeret karakter, der gør det til et unikt og differentieret mærke.

Skabt til at bevæge dig

”CUPRA UrbanRebel Concept tilfører et gamification-look til klassen af racerbiler,” siger Jorge Díes, Design Director hos CUPRA. "Hver konturlinje og skulpturel overflade i designet bliver levendegjort af det kinetiske mønster, der skaber en illusion af bevægelse i overfladen, når lyset skifter hen over den."

CUPRA UrbanRebel Concept bygger på designkonceptet for en 100% elektrisk urban bil, der bliver lanceret i 2025. Versionen til kørsel på almindelig vej vil blande forbløffende design og fantastisk dynamik og bliver baseret på Volkwagen Gruppens MEB-platform. CUPRA UrbanRebel Concept leverer 250 kW kontinuerlig effekt og op til 320 kW på sit højeste. Den kan accelerere fra 0-100 km/t på bare 3,2 sekunder.
Med en samlet længde på 4.186 mm, en bredde på 1.795 mm og en højde på 1.444 mm antyder bilen proportionerne af den fremtidige elbil i en racerforklædning.

Denne racerversion af bilen vil have indflydelse på bybilsversionen af den urbane elektriske bil, men kernelementerne er forbedret for at give bilen en endnu mere rebelsk karakter. Den repræsenterer en revolution i vores mærke mod et mere progressivt designsprog, samtidig med at den bevarer de værdier der kendetegner alle CUPRA modeller: sportiness og karakter, der gør det til et brand, der skiller sig ud.

Fronten er inspireret af hajens spidse snude og har en mat og mørk overflade for at skabe et skarpt og unikt udtryk. Kombinationen af disse elementer giver et dynamisk udtryk, der vækker følelsen af at bevæge sig mod fremtiden. Det grafiske udtryk omkring ruderne skaber en visuel effekt om et svævende tag.

Bagenden afspejler det ikoniske CUPRA design takket være dens horisontale proportioner. Disse nøgleelementer repræsenterer det nye grafiske udtryk for baglygterne kombineret med det oplyste CUPRA logo. Derudover giver den store spoiler med integreret lys – et nik til racerbiler i den virtuelle verden – et imponerende og skarpt udtryk understreget af de stærke, muskuløse skuldre, mens der i den nederste del er en stor diffuser, der forbedrer den aerodynamiske effektivitet.

Bilens karosseri har skarpe linjer inspireret af den digitale æra der møder ren elektrificering. Kobber detaljer – en karakter der er særlig for brandet – spiller en hovedrolle i at fremme CUPRA DNA’en, forstærket og intensiveret med yderst progressive, skarp grafik. Kamæleonens flerfarvede krop, skinnende finish og neon gule detaljer, der skifter, som lyset bevæger sig over bilen, mellem grønlige og violette nuancer. Dette multifarvede karrosseri forstærker bilens linjer og giver en oplevelse af ren elektrificering blandet med den digitale æra.     

CUPRA UrbanRebel Concept får verdens debut på 2021 IAA Munich International Motor Show og viser hvordan motorsport og urban mobilitet kan blive forenet for at skabe en progressiv og banebrydende fuldt elektrisk bil.