Our DNA:Garage:Launch of CUPRA Born, our first 100% electric car DK/DA

CUPRAs første fuldelektriske bil er CUPRA Born

CUPRA bekræftede ankomsten af ​​en model, der vil ændre den dynamiske opfattelse af elektrisk drevne køretøjer. Siden præsentationen på biludstillingen i Geneve sidste år har el-Born Concept trukket ros for sit slanke udseende og personlighed. På trods af de positive anmeldelser stoppede designteamet og Technical Center ingeniører ikke der. De fortsatte med at udvikle køretøjet, hvilket gav det en sportsligere karakter og en endnu mere imponerende visuel appel. Resultatet er fødslen af ​​brandets første fuldelektriske model: CUPRA Born.

Den nye model, der vil blive fremstillet på fabrikken i Zwickau i Tyskland, vil øge virksomhedens bidragsmargin, samtidig med at den passer perfekt ind i CUPRAs brandfilosofi og kundeprofil.

CUPRA-administrerende direktør Wayne Griffiths sagde, at “CUPRA Born viser alle generne fra CUPRA-mærket, og vi har taget det originale koncept til det næste niveau, hvilket skaber et nyt sporty og dynamisk design og genudvikler det teknologiske indhold. CUPRA Born er det levende bevis på, at ydeevne og elektrificering er et fantastisk match. ”

   CUPRA el born full electric car CUPRA logo

CUPRA Born's ydeevne og dynamik har været et tydeligt fokus under udviklingen af ​​bilen og tilbyder en øjeblikkelig acceleration fra 0-50 km / t på kun 2,9 sek. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), der er udviklet eksklusivt inden for MEB-platformen til CUPRA Born, kombinerer bilens sportslige kørehøjde med et system, der automatisk tilpasser sig alle forhold og tilbyder et overlegen niveau af køredynamik.

CUPRA Born har avancerede teknologier såsom Head-up Display med Augmented Reality. Det vil være i stand til at rejse op til 500 km med en enkelt opladning takket være dets højeffektive 77 kWh batteri (brutto: 82 kWh). Dens hurtigopladningsfunktioner giver CUPRA Born nok energi til at rejse mindst 260 km på kun 30 minutter.

Interiøret er designet til at indkapsle CUPRA-filosofien om kvalitet og ydeevne blandet med sofistikering, fremhævet intetsteds bedre end i de sportslige skålformedesæder, det nye rat med Drive Profile Selection og CUPRA mode knapper samt materialevalg af høj kvalitet. Udover opmærksomhed på detaljer og lidenskab for kvalitet satte CUPRA især fokus på bæredygtigheden af ​​Born ved hjælp af genbrugsmaterialer i bilens indre.

Lanceringen af ​​den nye CUPRA Born i 2021 vil bringe bæredygtig mobilitet med den karakter og dynamik, som bilentusiaster ønsker, men med et unikt og eksklusivt produkt til dem, der søger den mest avancerede teknologi og det mindste miljømæssige fodaftryk.

Den elektriske impuls har ramt Danmark

CUPRA Born landede i Danmark i vinteren 2021 og du kan læse meget mere om den på modelsiden for CUPRA Born.