Our DNA:Garage:New concept car DK/DA

Den nye CUPRA Tavascan.

Fremtiden er her, og den er elektrisk. Mød CUPRA Tavascan konceptbil, CUPRAs første 100% elektriske køretøj.

”Vi har allerede bevist vores teknologiske evner ved at udvikle verdens første 100% elektriske touring car, CUPRA e-Racer. Med præsentationen af ​​den 100% elektriske CUPRA Tavascan, oversætter vi denne vision til gaderne og beviser, at kraften kan elektrificeres ”, sagde CUPRA-direktør Wayne Griffiths.


Den elektriske coupe-SUV er udstyret med en 100% elektrisk drivlinje, hvilket gør den til et kraftfuldt aerodynamisk køretøj med nul emission ved udstødningen. Den har to motorer, der er indkapslet i hver aksel, der giver en kombineret 225kW effekt til alle fire hjul. En 77 kWh lithium-ion-batteripakke, der ligger i køretøjets bund, lader CUPRA TAVASCAN køre op til 450 km.

Dens elegante udvendige linjer er designet til ydeevne og effektivitet. Sofistikeret flydende metalmaling fremhæver tonefarvet carbonfiber og elegante kobberdetaljer. CUPRA Tavascan fremhæver sin elektriske personlighed, med det oplyste CUPRA-logo, der sidder lavt mellem luftåbninger, der afkøler batteripakken og letter luftstrømmen - en kritisk komponent i denne konceptbil. De 22” turbinlegeringshjul er også designet til at minimere modstanden og lade konceptbilen glide.

Uden emissioner er den bageste diffusor fokuseret på at levere funktionel aerodynamik. Et elegant baglys fra kant-til-kant spænder over hele bilens bredde og afslutter det strømlinede look.

Konceptets interiør er et ægteskab med stil og funktionalitet. CUPRA Tavascans kulfiberstruktur spejler den udvendige skulpturelle linie, aerodynamik og er designet til at give en let kabine. Kontrastfarver diffuseret af LED-omgivelsesbelysning giver passagerene ro, i den kraftfulde maskine.

Det er et adaptivt rum, som er designet til at imødekomme passagerenes behov. Den har komfortable 3D-læder-sportssæder med integrerede højttalere og smartphone-forbindelse. Et instrumentbræt der indeholder et 12,3” digital cockpit, som giver føreren al den information, de har brug for, mens et 13” infotainment-display kan forskydes mod passageren for bedre at kunne se informationen.

Den nye CUPRA Tavascan-konceptbil tør at omdefinere vejkøretøjers fremtid. Få et glimt af denne vision for fremtiden ved dens debut på dette års IAA Frankfurt International Motor Show.