Our DNA:CUPRA Experience :Impulse DK/DA

CUPRAs IMPULSE EVENT

Nye helte til en ny æra: vores vision og ambition frem til 2025.

CUPRA tager tilbage til der, hvor det hele begyndte for 4 år siden, Terramar i den spanske by Sitges, for at afsløre det næste kapitel af vores rejse.

Til dato har vi leveret knap 200.000 enheder, mens vores omsætning er steget fra 430 millioner euros i 2018 til næsten 2,2 milliarder euros i 2021. Langt over al forventning. I år forventer vi at fordoble vores salg, omsætning og globale netværk af CUPRA Masters og CUPRA City Garages.

I 2025 vil vi være trådt ind i en ny æra med 3 nye elektrificerede modeller; CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan og CUPRA UrbanRebel - såvel som en fornyelse af vores nuværende produktportefølje.

”I aften viser vi hele rækken af CUPRAs næste generation af helte, der lanceres indtil 2025”, sagde CEO, Wayne Griffiths ved eventet tirsdag aften (d. 7/6 2022). Han forsatte ”Indtil 2025 er vores mål at levere 500.000 biler om året, og fortsætte vores internationale ekspansion til nye markeder og nye segmenter”.

Eventet ”The Unstoppable Impulse” blev afholdt i Terramar ved Sitges med deltagelse af den internationale presse, partnere og CUPRA-ambassadører. Repræsentanter fra Volkswagen Gruppen, såvel som Porsche- og Piëch-familierne deltog også ved eventet.

Impulse Event CUPRA Urban Rebel

CUPRAs fantastiske rejse

I 2018 blev CUPRA lanceret med en ambition om at genopfinde moderne sportslighed, drevet af en lille skare, der ønskede at udfordre status quo.

Den første model, der legemliggjorde ambitionen og karakteren af vores udfordrermærke, var CUPRA Ateca. En unik model i sit segment.

To år senere lancerede vi CUPRA Leon. Det var vores første model med et omfattende udvalg af kraftfulde motorer og den første elektrificerede CUPRA-model, takket være dens højtydende plug-in-hybridmotor. Den blev efterfulgt af den første selvstændige model, CUPRA Formentor. Crossover SUV’en har været en kæmpe succes med næsten 100.000 solgte enheder globalt indtil videre. Den er nu vores bedst solgte model.

Så kom CUPRA Born. Den første 100% elektriske bil, og det perfekte match mellem elektrificering og performance.

Men bilerne er kun en del af vores historie. En af grundstenene i vores succes er CUPRA-klanen.

“CUPRA-klanen skaber essensen af vores brand dag efter dag: Udfordrende attitude, rebelsk ånd og ukonventionel tankegang”, sagde Antonino Labate, direktør for strategi, forretningsudvikling og drift hos CUPRA.

Nu ser CUPRA mod fremtiden, med sine tre nye helte, til en ny æra.

With the Future: Et Fast Forward-projekt.
Vi har oprettet en gruppe med 62 nationale og internationale partnere, for at omdanne Spanien til et europæisk knudepunkt for elektrisk mobilitet. For blot et par uger siden præsenterede vi sammen med Volkswagen Group og Future: Fast Forward-partnerne, et projekt, der skulle mobilisere 10 milliarder euro til at elektrificere Spanien. Dette repræsenterer den største enkeltstående industrielle investering i Spaniens historie.

"Vi ved præcis, hvor vi vil hen. Jeg lover, at hver eneste model, vi bringer til markedet, vil være et skridt fremad på vores rejse,” sagde Wayne Griffiths. "Vi vil forblive tro mod os selv og være autentiske, det er ånden i CUPRA-klanen. Vi vil gøre det på CUPRA-måden, som vi altid har gjort. Fremtiden er elektrisk. Fremtiden er CUPRA.”

Under Impulse-arrangementet antydede vi også de fremtidige versioner af den nuværende portefølje (CUPRA Leon, CUPRA Formentor og CUPRA Born), der skal fornyes frem mod 2025.

CUPRA Terramar: en elektrificeret SUV

Plug-in hybrid teknologi har vist, at elektrificering er en del af CUPRAs DNA, og rækken af modeller, der benytter teknologien, er vokset til at omfatte en stor del af vores sortiment. Men vi tager det videre.

I 2024 vil udvalget af plug-in hybridmodeller omfatte endnu flere muligheder, med endnu større rækkevidde.

Med på holdet er CUPRA Terramar, en sports-SUV, der hylder Terramar, Sitges, ved at kombinere dristige proportioner med unikt design. Den følelsesladede, sporty og elektrificerede SUV vil flytte os til et hot spot i SUV-segmentet, det hurtigst voksende segment i Europa. Den vil blive produceret i Ungarn på Audis Györ-fabrik.

CUPRA Terramar vil blive tilgængelig i ICE-versioner samt en ny generation af plug-in hybrid-drivlinjer, der leverer omkring 100 km i fuldelektrisk tilstand.

e-HYBRID-serien fokuserer på ydeevne og moderne sportslighed, og er en del af det større billede, på rejsen mod at gennemføre elektrificeringsrevolutionen.

“Terramar er der, hvor alting startede for CUPRA. Vores nye sporty hybrid-SUV kombinerer dristige proportioner perfekt med en karakteristisk motorhjelm, inspireret af hajens spidse næse, der symboliserer gennembrudsmodstand og viljen til at vinde”, sagde Jorge Diez, CUPRAs designdirektør. "Med udgangspunkt i førerens følelser, stræber vi efter at levere en unik oplevelse med den nyeste teknologi takket være det førerorienterede interiørkoncept. Alt i alt en 4,5 m lang SUV, med CUPRA DNA, klar til at ryste et af de mest konkurrenceprægede segmenter”.

 

CUPRA Tavascan: drømmen går i opfyldelse

Næste etape af rejsen er CUPRA Tavascan. Bilen indkapsler vores elektrificerede vision, og vil forblive tro mod konceptbilen fra 2019. Nogle designelementer antydes stærkt i 2021-versionen af CUPRA Tavascan Extreme E Concept. CUPRA Tavascan indfanger ikke kun visionen om moderne elektrificering, men den globaliserer også vores brand og tager CUPRA til nye markeder. Den vil blive lanceret i 2024.

 

CUPRA UrbanRebel: udfordrer konventioner og bringer følelser frem

I 2025 introduceres UrbanRebel - vores urbane elbil - på markedet. Et køretøj, der vil bringe CUPRA langt ud over mærkets traditionelle grænser. UrbanRebel er drevet af følelser, design og udviklet til en mere rebelsk elektrisk verden.

"UrbanRebel er mere end blot en bil for os. Det er modellen, der vil demokratisere den urbane, elektriske mobilitet. Tilgængelig og nytænkende, vil den blive næste generations indgang til vores sortiment.”, sagde Wayne Griffiths under Impulse-eventet.

Se nærmere på CUPRA UrbanRebel

Designet til at inspirere en mere rebelsk elektrisk verden.