Our DNA:CUPRA Experience :CUPRA livsstil: Når man er fælles om passionen, fordobles den. DK/DA

DJ Argy

CUPRA livsstil: Når man er fælles om passionen, fordobles den.

Fortæl os om din passion for musik.

Da jeg var 15 besøgte jeg hele tiden den lokale pladeforretning. En dag gav en ansat i pladeforretningen mig en cd-rom, der indeholdt software til musikproduktion. Da jeg havde installeret den på min computer, forlod jeg ikke huset i en uge. Der startede det hele. Nu turnerer jeg rundt i hele verden.

Hvordan er din kreative proces?

Mine musiknumre skaber jeg altid i studiet, normalt meget tidligt om morgenen. Jeg deler ikke søvnvaner med størstedelen af kunstnere i øvrigt. Normalt ligger mit søvnmønster tættere på en bankfunktionærs.

Jeg skaber al min musik helt selv. Det er også meget terapeutisk at tilbringe tid i eget selskab, og isolation skærper mine kreative evner. Samarbejde er en smule mere besværligt, og det forekommer sjældent i det musikmiljø, der laver elektronisk musik.

Men jeg elsker at samarbejde med andre, som kan bidrage med noget helt anderledes. Derfor elsker jeg at arbejde sammen med sangere: De har forskellige færdigheder, men vi deler den samme passion. Det er fascinerende at finde frem til personer, der også er passionerede omkring det, de gør, og som virkelig lytter til sig selv og blot ønsker at skabe noget sammen.

Føler du den samme form for forbundethed med dit publikum, når du er ude og give koncert?

Jeg ændrer virkelig tankegang, når jeg optræder live, og jeg mister fornemmelsen for tid og rum, hvilket er præcis det samme, som sker, når jeg producerer en ny sang. Det er ikke en særlig gave, som kun kreative mennesker besidder; det sker for alle, når øjeblikket fortrænger alt andet.

Men hele hemmeligheden bag kunsten er at hensætte publikum i en tilstand, hvor de er fuldstændig modtagelige og vil danse til enhver sang. Ellers havde shuffle-playlister erstattet DJs for længe siden. Der er ikke nogen magisk knap, der straks tænder op under denne stemning.

Når det sker, er det så nærværende, at jeg føler, at jeg næsten kan række ud og røre ved stemningen. Jeg føler præcist det øjeblik, hvor jeg connecter med dem. Intet andet giver mig den samme følelse af glæde, som det at dele en passion gør.

Rollemodeller?

Jeg beundrer personer, som har klaret tidens krav. Kunstnere såsom Ryuichi Sakamoto, som trækker på et ekstremt alsidigt bagkatalog, og stadig lyder fantastisk efter halvtreds år. Alsidig, livlige og tidløse musikere hører til mine rollemodeller. Evergreens er den hellige gral.