Our DNA:CUPRA Experience :FC Barcelona El Clasico DK/DA

Store drømme begynder med et par følgere.

CUPRA hylder “El Clásico”.

CUPRA præsenterer denne hyldest til minde om FC Barcelonas rejse til det første af mange opgør mod rivalerne fra Real Madrid – ”El Clásico”, i 1902. Det er en ægte historie om beslutsomhed, fortalt af Golden Globe-vinder, og Barcelonafødte skuespiller, Daniel Brühl, der illustrerer det historiske brag og de ekstraordinære individer, der ville ændre sportens verden for evigt.

cupra joins fc barcelona for cupra formentor plug in hybrid suv

FC Barcelona blev stiftet i 1899 af en gruppe schweiziske, engelske og spanske amatørfodboldspillere - baseret på deres kærlighed til sporten, mødtes de, når deres kalendere tillod det, uden en fast bane at spille på. 


De stiftende medlemmers passion drev klubben fremad, og det blev derfor imødeset med stor spænding, da første opgør mod hovedstadsklubben skulle spilles tre år senere. Videoen illustrerer den lange tur til Madrid, med nogle af de store spillere, Joan Gamper, Vincenꞔ Reig i Falomir og Alfons Albéniz i Jordana, i centrum. Gamper var både grundlægger og anfører, samt den første og indtil da største målscorer i klubbens historie. Reig var et af klubbens mest elskede medlemmer og kom fra en lille landsby i Spanien, kaldet Borriol. Barcelona-fødte Albéniz, søn af den berømte komponist Isaac Albéniz, var på daværende tidspunkt blot 16 år gammel – han blev sidenhen grundlægger af, og første præsident i, ”Comité Técnico de Árbitros”, Den Tekniske Dommerkomité.

Kampen blev spillet på ”Hipódromo de la Castellana”, et sportsanlæg anlagt til hestesport, da fodbold på daværende tidspunkt ikke var lige så stor en tilskuermagnet, som det er i dag. Kampen blev vundet af de tilrejsende Catalanere, der tog hjem med en 3-1 sejr i bagagen. 

CUPRA og FC Barcelona deler en passion, der gør drømme til virkelighed inden for hver deres respektive område; FC Barcelona som en pioner i fodboldverdenen med utallige rekorder på spiller- og klubniveau, og CUPRA med lanceringen af mærkets første Plug-in Hybrid SUV, CUPRA Formentor.  

Se en hybridverden tage form. Hold øje med flere nyheder om CUPRA Formentor.