2021.8.0 DK/DA

Store drømme begynder med et par følgere.

CUPRA fejrer “El Clásico”.

CUPRA præsenterer denne hyldest til minde om FC Barcelonas rejse til den første “El Clásico” i 1902. Det er en ægte historie om beslutsomhed, fortalt af Golden Globe-modtager og Barcelona-fødte skuespiller Daniel Brühl, der illustrerer den historiske brag og de ekstraordinære individer, der ville for evigt ændre sportens verden.

Dengang havde FC Barcelona næppe knap etableret sig som en fodboldklub, som netop var blevet dannet et par år før på Joan Gampers initiativ. Grundlagt af amatører baseret på deres kærlighed til sporten, ville deres træningspladser kun finde sted, når deres tidsplaner tillader det, og de havde ikke noget hjemmebane at regelmæssigt spille på.

Men de stiftende medlemmer havde et utruligt drivkraft til at dyrke sporten. Muligheden for at spille i den nu legendariske kamp, ​​omend udfordrende, var en mulighed for ikke at gå glip af. Vi følger nogle af klubbens spillere: Joan Gamper, Vicenç Reig i Falomir og Alfons Albéniz i Jordana, i den lange rejse, de måtte tåle for at komme til hovedstaden. Førende blandt dem var Gamper, deres respekterede grundlægger og kaptajn, der på det tidspunkt var en dygtig spiller, efter at have scoret klubbens første mål og haft en imponerende scoringsrekord i samlede kampe samt i en enkelt kamp. Reig var et af klubbens mest elskede medlemmer og kom fra en lille landsby i Spanien kaldet Borriol. Barcelona-indfødte Albéniz, søn af den berømte komponist Isaac Albéniz, var på det tidspunkt kun 16 år gammel og ville senere blive grundlægger af dommerudvalg i Spanien og den første præsident for ”Comité Técnico de Árbitros”.

Rejsen til hovedstaden ville være hård. Langt hjemmefra ville de finde sig selv ikke spille i et storslået stadion, men snarere i en hestevæddeløbsbane, "Hipódromo de la Castellana", da fodbold ikke var den populære sport, det er nu, og det ville være år før det første fodboldstadion i Spanien blev indviet. Konkurrencen ville være hård. Kampen var overvældende. Men deres dedikation og deres kærlighed til sporten var fremherskende. FC Barcelona ville gå hjem med stolthed.

CUPRA og FC Barcelona deler en beslutsomhed og lidenskab, der gjorde drømme til virkelighed inden for deres respektive områder: FC Barcelonas sejrrige rejse til den første “El Clásico” og CUPRAs oprettelse af mærkets første plug-in hybrid SUV, CUPRA Formentor konceptbil.

Se en hybridverden tage form. Hold øje med flere nyheder om CUPRA Formentor.