Our DNA:Racing:Meet the CUPRA Pilots for WTCR 2019 DK/DA

It’s game time.

Teknologien til racerbiler har udviklet sig i de sidste årtier. Tag f.eks. CUPRA TCR. Dens redesignede DSG-gearkasse leverer en forbedret ydelse, så føreren fuldt ud kan opleve de 350 HK. Dens sekventielle sekstrins gearkasse, elektronisk ratstativ, forbedret kortlægning, øget styrevinkel og rattet med endnu flere funktioner, får det til at virke som om bilen er fra fremtiden.

Det samme kan siges om racing videospil. Fra naturtro 3D-grafik og imponerende AI til force-feedback-joysticks og online multiplayer, lover dagens spil at fordybe os i den mest realistiske racingoplevelse. Ja, det er alt sammen sjovt og legetøj til racingfans, men hvad får professionelle racerkører ud af det?

Vi har spurgt racerkørerne, vi for nylig har budt velkommen om bord på CUPRA. Daniel Haglöf, medstifter af PWR Racing. Den unge Mikel Azcona, også PWR Racing og titelindehaver i sidste års TCR Europe mesterskab. Tom Coronel fra Comtoyou Racing, racerkøreren med den længste historie i TCR-konkurrencen. Og Aurélien Panis, også Cometoyou Racing, med 6 sejre og 17 podier på bare 24 år. Dette er racerkørerne, der skal konkurrere for CUPRA med CUPRA TCR i den kommende sæson af 2019 af World Touring Car Cup (WTCR).

WTCR 2019 pilots

Hvad synes du om racingoplevelsen i gaming verdenen?

Daniel Haglöf: Racing-spil er fantastiske. Nogle af mine kamerater indenfor motorsport og jeg, plejede at spille sammen. Du får den samme følelse, når du kører, som i en rigtig bil, når du kæmper mod venner, og du sidder i samme rum. Jeg elsker denne følelse på banen, men også i spil. Jeg får den samme adrenalin, den samme følelse og fokus. Hvis jeg kan forblive virkelig fokuseret i et spil, kan jeg med sikkerhed gøre det i en racerbil.

Mikel Azcona: Racing-spil er meget nyttige. Du kan lære banerne, som du aldrig har været på. Dette er meget vigtigt, især for mig i år. Der er 8 nye baner for mig at lære. Du skal spille for at gå hurtigere.

Tom Coronel: Racing-spil ligner meget det, du oplever på de rigtige baner. Jeg kalder det 2D vs. 3D. I videospil er det 2D, så du mangler stadig et element. Lad os bare sige, det er 66,666% ens. Når jeg ser, hvor langt de unge racerkører kommer med videospil, ville jeg ønske, at jeg havde det i mine dage.

Aurélien Panis: Du har forskellige simulatorer, der er tæt på den virkelige oplevelse. Jeg arbejder meget med det for at lære en bane f.eks. Men du har altid en forskel mellem den virtuelle oplevelse og det virkelige liv. Det er virkelig svært at simulere den rigtige følelse. Men at arbejde og lære baner og også nogle opsætninger af bilen, det er en god ting for os.

Hvordan føles det at køre som en CUPRA-racerkører i det virkelige liv?

Daniel Haglöf: Jeg har en CUPRA Ateca som privat bil i Sverige. Det er en fantastisk bil. Jeg har en enorm lidenskab for mærket. Så at konkurrere på verdensscenen med dette brand er forbløffende.

Mikel Azcona: Jeg har været hos CUPRA i 4 år. Så nu er vi som en familie, jeg kender alle mennesker. Sidste år vandt jeg TCR Europe med dem, og i år vil vi skubbe hårdere.

Tom Coronel: CUPRA er et dejligt kommende brand, der nu tager sin egen karakter - og den karakter passer mig. Jeg vælger CUPRA på grund af holdet. Det er her, jeg har en god følelse, med folkene bag det.

Aurélien Panis: Jeg synes, CUPRA er en af ​​de bedste TCR-biler. Vi så i fortiden, at CUPRA altid kæmper for sejr, altid kæmper om mesterskabstitler ... Jeg er virkelig stolt over at være en CUPRA-driver nu.

 

Og hvordan føles det at køre CUPRA TCR i det virkelige liv?

Daniel Haglöf: CUPRA TCR er en vindende bil, fordi vi kender den ganske godt. Det er en blanding af pålidelighed og ydelse. Det er en perfekt bil til verdensmesterskabet.

Mikel Azcona: CUPRA TCR er en god bil til højhastighedshjørner og bremsepunkter. Det er sjovt i fuld hastighed, fordi det ikke er svært at køre, og du kan gå rigtig hurtigt hurtigt.

Tom Coronel: Du kan vinde løb med CUPRA TCR. Hvis du føler en chance, tror du på den.

Aurélien Panis: Jeg har det godt i CUPRA TCR. Det er virkelig stærkt, virkelig konsistent og holder fast på banen. Dette vil være meget vigtigt for os at score point og vinde løb.

Vil du følge med på resultaterne af WTCR-konkurrencen i 2019? Følg os på Twitter @cupra_racing for de seneste opdateringer.