Our DNA:CUPRA Electric performance new-cupra-leon-kl16 DK/DA

ELEKTRISK KRAFT MØDER PERFORMANCE

Ren innovation med CUPRA-kraft og elektriske fordele: fra maksimal motorkraft til lave emissioner ved kørsel.

VORES ELEKTRISKE MOTORER

e-HYBRID bruger både benzin og el, mens en 100% elektrisk er helt batteridrevet.

CUPRA%20Formentor%20plug-in%20e-hybrid%20opladning

e-HYBRID

Giver dig muligheden for fuld elektrisk kapacitet takket være batteriet på 10-15 kWh. Oplad derhjemme eller på en ladestation for en elektrisk rækkevidde på op til 66 km eller skift til benzin for en samlet rækkevidde på op til 690 km, indtil batteriet genoplades. Nyd fordel af den elektriske motor ved kortere køreture og fuld hybrid-rækkevidde til de længere ture. CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer og CUPRA Formentor fås alle med e-HYBRID motor.

Elektrisk motor

100% elektrisk kraft og emissionsfri kørsel. Elmotorer kræver ingen fossile brændstoffer og drives af en eller flere batteridrevne motorer. Oplad batteriet derhjemme eller ved at forbinde på en ladestation, og nyd en ny æra med ren elektrisk ydeevne. Kør emissionsfrit med CUPRAs 100% elektriske bil: CUPRA Born. 
Den elektriske motor har en rækkevidde på op til 544 km.

FORDELE

Vores elektriske modeller giver lavere emissioner ved kørsel og lavere omkostninger, samt øget køreglæde.

Girl%20next%20to%20a%20CUPRA%20car

Reducerede driftsomkostninger

Hybrid- og elbiler koster mindre per kilometer, og giver i flere storbyer fordelen ved gratis parkering.

Bedre kørekomfort

Biler med elektriske motorer byder på ekstraordinær kørekomfort, som forbedres af reduceret lyd ved kørsel og hurtig acceleration.

Lave til nul emissioner ved kørsel

Med selvopladende elektriske biler sparer du ikke kun på brændstoffet, men udleder også lavere CO2 sammenlignet med konventionelle forbrændingsmotorer.

Lavemissionszoner - intet problem

Kør hvor du vil. Næsten 300 europæiske byer er opdelt med lavemissions zoner. Med en elektrisk bil har du fri adgang til at bevæge dig inden for de restriktive zoner.

OPLADNING

Frihed til at rejse hvorhen du vil. Oplev nemme opladningsløsninger, der passer perfekt ind i din hverdag.

CUPRA%20easy%20charging%20solution

Oplad hvor det passer dig

Hurtig, komfortabelt og fleksibelt. Oplad hjemme, eller på din tur ved en af de mange offentlige ladestationer.

Opladningstid

Det tager kun fra 3 timer og 40 minutter at lade batteriet helt op - så du har masser af tid til at nyde friheden ved elektrisk mobilitet.

Opladningsmuligheder

Tilpas opladningen til ethvert behov. Valget står mellem 3 forskellige ladepunkter og giver dig mulighed for at vælge hvad der passer bedst til dig. 

CUPRA CONNECT

Hav fuld kontrol over dit batteris opladningsstatus og sæt din ideelle temperatur og start klimatiseringen af din bil.

CUPRA%20CONNECT%20app%20i%20en%20smartphone

e-Manager

Start og stop opladningsprocessen helt problemfrit. Hold dig informeret om opladningsstatus eller planlæg næste opladning, så det passer til din hverdag.

Har du allerede en e-HYBRID? Download CUPRA CONNECT Appen og nyd alle fordelene ved CONNECT.

Har du en CUPRA Born, så skal du i stedet downloade My CUPRA-appen.

Sikrer øget komfort i din CUPRA

- Gør din bil klar til afgang

- Administrer dine indstillinger 

- Tilpas din bil til dine behov

- Find din nærmeste ladestation direkte i navigationen, og se strømtyper og åbningstider.

Læs mere her

CUPRA ELECTRIC FAQs.


e-HYBRID motoren (PHEV) placerer sig mellem brændselsmotoren og en fuldt elektrisk motor. En e-HYBRID kan kører fuldt elektrisk takket være dets batteri. Når den er fuldt opladt, kan du køre mellem 25 og 70 kilometer udelukkende på elektrisk kraft. På korte ture fungerer e-HYBRID som et fuldt elektrisk køretøj (BEV) og behøver ikke at bruge benzin. I modsætning til en fuldt elektrisk bil kan en e-HYBRID skifte til almindelig hybriddrift, når dens elektriske rækkevidde er opbrugt. Opladning af din e-HYBRID reducerer benzinforbruget, men er ikke obligatorisk.

Grundet batteriet størrelse i en e-HYBRID kan man ikke opnå en fuld opladning udelukkende fra den indbyggede generator, der aktiveres ved opbremsning, hvorfor det kræver tilkobling til en ladestander. Det innovative samspil mellem den elektriske motor og forbrændingsmotoren muliggør lavere emissioner ved kørsel og sparer på benzinen, og giver samtidig en unik køreoplevelse.

På kortere ture kan Plug-in HYBRID kører på udelukkende elektrisk kraft, såfremt det giver mening, eksempelvis i byområder. For at opnå maksimal effektivitet i forskellige kørselssituationer, så som på længere ture eller ved hyppig acceleration, bruger e-HYBRIDen den kombinerede kraft fra den elektriske motor og forbrændingsmotoren. Hvis batteriet, der driver den elektriske motor, løber tør for batteri, så vil bilen kører udelukkende ved hjælp af forbrændingsmotoren.


Mild-hybrid biler, der ikke kan oplades ved brug af et strømkabel, bruger den elektriske motor til at assistere forbrændingsmotoren.

I hybridbiler er den elektriske motor og batteriet større end i mild-hybrid biler. I hybridbiler får bilen kraft fra den elektriske motor på korte afstande og genoplader batteriet ved hjælp at motoren eller ved regenerativ bremsning.

En Plug-in e-HYBRID bil kan genoplade ved tilkobling til en offentlig ladestander eller en ladestander, du har opsat hjemme hos dig selv. Plug-in e-Hybrid biler har en større elektrisk rækkevidde takket være et større batteri og den elektriske motor. Plug-in e-HYBRID biler gør det muligt for flere at pendle til og fra arbejde med kraft fra den elektriske motor, der giver lavere udledning af CO2 ved kørsel.  


Kører du i en Plug-in e-HYBRID vil du opleve en næsten lydløs køreoplevelse ved fuldelektrisk kørsel, samt øget accelerationskraft takket være den elektriske motor.

Mange Plug-in e-HYBRID ejere kører størstedelen af deres ture ved elektrisk kraft, da hverdagsture ofte ligger indenfor en afstand af 50 kilometer. Hybridbiler er oftest også billigere per kilometer sammenlignet med køretøjer med en forbrændingsmotor. Men med en Plug-in e-HYBRID behøver du ikke at opgive den komplette rækkevidde: Hvis batteriets opladning eller kapacitet ikke er tilstrækkelig, så aktiveres forbrændingsmotoren automatisk efter behov.


De fleste Plug-in e-HYBRID ejere oplader deres biler over natten med deres private ladestander, der kan installeres i carporten eller garagen. Andre benytter muligheden for at oplade deres bil på arbejdet eller ved offentlige ladestandere, hvilket heldigvis bliver nemmere og nemmere at finde.

En Plug-in e-HYBRID kan oplades ved brug af nødoplader, en ladestander eller et offentligt ladepunkt. Den maksimale effekt af en Plug-in e-HYBRID opnås ved et fuldt opladt batteri, så muligheden for at oplade hjemme eller på arbejdet kan med fordel tages i betragtning. Det anbefales, at du oplader din Plug-in e-HYBRID, så ofte du kan, for at drage fuld fordel af den elektriske motor. 


Den elektriske rækkevidde for en Plug-in e-HYBRID bil afhænger af batteriets størrelse. For CUPRAs plug-in e-HYBRIDER ligger den maksimale elektriske rækkevidde mellem 50 og 60 km afhængig af modellen. Den samlede rækkevidde ved kombination af el- og forbrændingsmotor er, selvfølgelig, betydeligt højere.

Rækkevidden afhænger af model, kørselsstil, terræn og vejforhold. Den store fordel ved Plug-in e-HYBRID er, at du altid har benzinmotoren som sikkerhed, hvis du løber tør for strøm.


Opladningstiden varierer afhængig af faktorer som temperaturen udenfor, batteriets temperatur, opladningsudstyret, batteriets tilstand og bilens tilstand. De specifikke opladningstider er angivet i de tekniske specifikationer for hver Plug-in e-HYBRID model.


Plug-in e-HYBRIDER kan oplades via en almindelig 3-stik stikkontakt ved brug af nødopladeren. For en hurtigere opladning kan du også benytte en ladestation eller ladestander. Nogle Clever ladestandere er udstyret med ladekabel. For opladning ved offentlige ladestationer har du brug for et ”AC ladekabel” med ”Type 2” stik i begge ender. Derudover kan en Plug-in e-HYBRID også opnå delvis opladning via regenerativ bremsekraft.


8 år eller 160.000 km, afhængig af hvad der kommer først.
Garantien dækker for fejl i materiale eller produktion. Et tab i energiindholdet betragtes som naturligt forekommende slid, og er derfor ikke omfattet af fabriksgarantien


En ekstern faktor, der er afgørende for batteriets ydeevne og kapacitet, er temperaturen. Derfor kan det, om vinteren, være en fordel at varme batteriet og interiør op under opladningsprocessen. Eller nedkøle dem om sommeren. På den måde vil du ikke kun spare energi under din køretur, du vil også opnå højere effektivitet fra start, når batteriet er optimalt tempereret.

Desuden minimerer optimerede driftsstrategier i dit køretøj effekten af temperaturen så meget som muligt. Udover temperaturen afhænger rækkevidden også af brugerrelaterede faktorer: brug af klimaanlæg, lastvægt og kørestil osv.


Vores CUPRA Leon 5-dørs, CUPRA Leon Sportstourer og CUPRA Formentor fås alle med Plug-in e-HYBRID teknologi.


*De nævnte værdier er resultatet af typegodkendelsen af den valgte model i overensstemmelse med regulativ CE 2018/858. Den tilgængelige effekt (kW) og acceleration for modellen afhænger af batteriets opladningstilstand og dets temperatur.

 

Den nøjagtige rækkevidde for dit køretøj varierer afhængigt af en række forskellige faktorer, herunder ruten, vejrforhold, køretøjsbelastning (passagerer + bagage), batteriets alder og tilstand, ekstraudstyr (fælge, dæk osv.), brug af energiforbrugssystemer som opvarmning, aircondition og sædevarme, samt din kørestil. Den angivne rækkevidde er beregnet i overensstemmelse med WLTP -forordningen, der angiver standardtestbetingelser, der gælder for alle bilproducenter. Dette sikrer, at de værdier, der er beregnet i henhold til denne regulering, er sammenlignelige for alle køretøjer.