Our DNA:CUPRA Electric performance:Overlay CUPRA Chargers new-cupra-leon-kl16 DK/DA

Elmotor vs. forbrændingsmotor

Hvad angår ydelse og drejningsmoment, er disse motortyper helt forskellige. I forbrændingsmotoren øges ydelsen og drejningsmomentet i takt med omdrejningstallet, til den når det maksimale niveau.

CUPRA%20Born%20oplader

Fuld kraft fra start

I en elmotor er det maksimale drejningsmoment til rådighed næsten fra nul omdrejninger i minuttet, og det falder, når motoren når sit maksimale omdrejningstal.

Det betyder, at en elmotor har størst fremdrift fra start og derfor er mere dynamisk. Desuden betyder en elmotors meget store omdrejningstalområde, at den ikke har brug for en flertrins gearkasse med en kobling. 

Ustoppelig CUPRA-impuls

Princippet med energiomdannelse til mekanisk bevægelse er helt anderledes. Mens en forbrændingsmotor anvender ”termodynamik” til at forbrænde brændstof, sker omdannelsen i en elmotor ved hjælp af den elektromagnetiske kraft, der genereres, når strøm passerer gennem et magnetfelt.

Det er sådan, du mærker den ustoppelige CUPRA-impuls fra det øjeblik, du træder på speederen. 

Lad op, mens du kører

Du behøver ikke kun at oplade din bil ved hjælp af en ladestander. Elbiler er smarte, fordi de selv lader op, mens du bremser, eller når blot du løfter foden fra speederen.

CUPRA%20Formentor%20plug-in%20e-hybrid%20opladning

Sådan gør du

Du kan selvfølgelig altid benytte dig af en Clever-ladestander, hvis du skal have ladet dit batteri helt op, men vi synes også det er værd at skrive sig disse små huskeregler bag øret:

Når du bremser, kan du med fordel udnytte elmotorens regenerative bremseevner. Altså ”motorbremse”, ved at slippe speederen i stedet for at bruge de mekaniske bremser, hvor størstedelen af energien forsvinder i den blå luft, i form af varme skiver og bremseklodser.  

I bytrafik med mange start/stop gavner det at se fremad og ”læse” trafikken, så du så vidt muligt holder bilen trillende og undgår fuldt stop, som kræver mere acceleration når du skal i gang igen.

Så er der hastigheden. Jo hurtigere du kører, desto kortere er rækkevidden. Så enkelt er det. Det gælder både kørsel på brændstof og på el. Du vil opleve, at du har længere rækkevidde med landevejskørsel med 80 km/t. end ved motorvejskørsel med 110-130 km/t.

Huskeregler:

  • Din elbil lader selv op, når du løfter foden fra speederen.
  • Din elbil lader selv op, når du træder på bremsen.
  • Din elbil lader selv op, når bilen motorbremser - fx ned af en bakke.

Få gode råd til opladning af din elektriske CUPRA

Vi har samlet tips og tricks til opladning, så det er nemt for dig