da:New FAQ:Hybrid & Elektrisk Information:Opladningsløsninger DK/DA

Hybrid & Elektrisk Information

Opladningsløsninger

Hvordan oplader jeg en hybridbil?

Ved hjælp af et standard ladekabel kan plug-in hybridbiler oplades fra et konventionelt 3-polet stik. For en hurtigere opladning kan du også bruge en ladestation eller en vægoplader. CUPRA CHARGER er udstyret med sit eget ladekabel. Til offentlige ladestationer har du brug for et såkaldt "offentligt AC-ladekabel" med et "Type 2"-stik i begge ender. Derudover kan en plug-in hybrid også få en del af sin opladning via regenerativ strøm. 

Hvor lang tid tager det at oplade batteriet?

Opladningstiderne kan variere afhængigt af faktorer som udendørstemperaturer, aktuel batteritemperatur, opladningsudstyr og batteriets og køretøjets tilstand. De specifikke opladningstider er beskrevet i de tekniske specifikationer for hver tilgængelig plug-in hybridmodel. 

Hvilke faktorer påvirker batteriets levetid?

En ekstern faktor, der er afgørende for batteriets ydeevne og kapacitet, er temperaturen. Af denne grund, især om vinteren, er det nødvendigt at "forberede" køretøjet under opladningsprocessen, det vil sige at opvarme batteriet og interiøret, eller afkøle dem om sommeren. På denne måde sparer du ikke kun energi til brug under kørslen, men du får også ekstra effektivitet lige fra starten med et batteri ved optimal temperatur. Ud over temperaturen afhænger rækkevidden også af brugerrelaterede faktorer såsom brug af aircondition, lastvægt, kørestil etc.

Skal jeg oplade min elektriske bil dagligt?

Mens mange lader deres elbil oplade hver nat, kan dette have negative virkninger på batteriets rækkevidde og levetid, som det er tilfældet med alle typer batterier fra din telefons batteri til din CUPRA's batteri. Det anbefales, at du oplader, når du har brug for det, for at sikre, at der er tilstrækkelig rækkevidde i køretøjet til din næste tur eller konfigurere systemet til at oplade i et bestemt tidsrum.

Hvad er forskellen på kW og kWh for min CUPRA model?

Elbilbatterier lagrer enheder af elektricitet eller kWh, og når du kører, bliver de brugt op. Udtrykket 'kWh' ('kilowatt-time') betyder en 'elektricitetsenhed'. Udtrykket 'kW' ('kilowatt') henviser til ladestandernes nominelle effekt. For eksempel er 7,4 kW normalt for en hjemmeoplader.

Hvordan og hvor kan jeg genoplade min CUPRA plug-in hybridbil eller elbil?

De fleste brugere oplader deres bil derhjemme om natten med en vægoplader, der kan installeres i carporten eller garagen. Andre formår at oplade bilen på arbejdet eller ved offentlige ladestationer, som bliver stadig lettere at finde. En plug-in hybrid kan oplades ved at tilslutte en stikkontakt, vægopladere eller offentlig ladestander. Den maksimale effektivitet af en plug-in hybrid opnås med batteriet fuldt opladet, så du bør overveje at oplade derhjemme eller på arbejdet. Det anbefales, at plug-in hybridbilen oplades så mange gange som muligt for at drage fordel af fordelene ved den ekstra elmotor. 

Hvor lang tid tager det at genoplade batteriet i en CUPRA plug-in hybrid?

Det afhænger af den strømkilde, du bruger til at oplade køretøjet. Det kan tage så lidt som 30min med en masse kW. Men hvis du bruger 3,7 eller 7,4 kW, hvilket er normen i hjemmet, tager en fuld opladning henholdsvis ca. 8 eller 9 timer. 

Hvad er den garanti, som CUPRA tilbyder for sine e-HYBRID-batterimodeller?

Normalt 8 år eller 160.000 km, alt efter hvad der sker først.